Bosch FlexiClick – Fleksibelt og kompakt

Bilde av Bosch FlexiClick

Se nederst i artikkelen for en oversikt over populære FlexiClick-produkter!

Hvem har vel ikke latt seg irritere over å skru i trange hjørner hvor drillen må vinkles for å treffe skruehodet? Eller over å måtte finne frem skrutrekkeren når drillen rett og slett ikke får plass ved innfesting av skuffeskinner i skuffeseksjoner? Bosch mener å ha løst disse problemene med FlexiClick.

FlexiClick ble først lansert med GSR 12V-15 FC og er et system som gir deg muligheten til å bytte ut forsatsen (hodet) på drillen din, hvor det i utgangspunktet er fire tilgjengelige forsatser:

Bitsholder

FlexiClick Låsbar bitsholder

Borechuck

FlexiClick Borechuck

Eksenterforsats

FlexiClick Eksenterforsats

Vinkelforsats

FlexiClick Vinkelforsats

 

Bitsholder & borechuck

Disse er nok kjent for de fleste. Med en vanlig borskrutrekker setter man en låsbar/magnetisk bitsholder i borechucken når man skal skru, og skal man bore setter man et bor i borechucken.

Med FlexiClick får du egne forsatser for hver av disse. Vi kan se fordelene med dette, men det kan diskuteres om det har noen stor betydning for effektivitet i arbeidet.

Skal man forbore og skru annenhver tur vil det uten tvil være mer effektivt å bare kunne skifte ut forsatsen istedenfor å skru ut og inn bitsholder og bor. Men her vil nok de fleste gjøre seg ferdig med forboring av alle hull før man setter igang å skru.

Én ting som er verdt å nevne her er at bitsholderen tar noe mindre plass en borechucken, som gjør at drillen blir mer kompakt.

 

Eksenter- og vinkelforsats

Disse forsatsene er uten tvil den store styrken til FlexiClick-systemet i 12V-serien. Disse lar deg komme til i kriker og kroker som en standard borskrutrekker aldri ville nådd.

Eksenterforsatsen sørger for at man kan jobbe svært nære kanten til andre overflater. Dette er hvor du vanligvis måtte ha vinklet drillen ut fra kanten og håpet på det beste.

Vinkelforsatsen er svært allsidig, da den i seg selv fungerer som en FlexiClick-base som du kan montere både bitsholderen, borechucken og ekstenterforsatsen på. I tillegg kan den roteres i 16 forskjellige posisjoner, som gjør at du kan komme til på de aller vanskeligste plassene.

Se forsatsene i bruk i denne videoen:

 

FlexiClick i 18V-serien

Bosch lanserte også etterhvert FlexiClick i sin 18V-serie, og det med en svært spennende nyhet – nemlig borhammerforsatsen.

Borhammerforsats

FlexiClick Borhammer

Denne forsatsen gjør din vanlige 18V borskrutrekker om til en fullverdig SDS+-borhammer med mulighet for murbor med diameter opptil 10 mm. Dette kan spare deg mye penger ved at du slipper å gå til innkjøp av ekstra verktøy for spesifike oppgaver.

 

Kvalitet

Utskiftbare forsatser er ikke et unikt konsept fra Bosch, men Bosch har gjort det riktig med FlexiClick. Flere produsenter har lansert slike systemer, men ofte har man merket at både kraft og hastighet har gått tapt i kraftoverføringen via de ekstra leddene.

Tilbakemeldinger fra brukere tilsier at dette ikke er tilfellet med FlexiClick. Drillene med dette systemet føles som «ett» verktøy, til tross for at forsatsene er utskiftbare.

 

Er det verdt det?

Proffserien til Bosch er godt utprøvd, og kjent for svært god kvalitet. Med borskrutrekkere i 12V-serien (inkludert forsatser) i samme prisklasse som de mest solgte standard 18V-drillene, vil vi si at dette er mye for pengene med tanke på mulighetene man får.

Vil du ha litt mer fleksibilitet og mulighet til borhammerforsatsen må du opp til 18V-serien, som er noe mer kostbar. Men etter vår mening angrer man aldri på innkjøp av «blå» Bosch.

 

Populære FlexiClick-produkter

Våre prisroboter kjører døgnet rundt for at du skal kunne ta det beste valget når du skal kjøpe nye verktøy. Sammen med produktene under finner du butikken med den beste prisen akkurat nå.

Bilde av Bosch GSR 12V-15 FC

Bosch GSR 12V-15 FC Borskrutrekker

12V • 1300 o/min • 0,8 kg

Beklager, vi klarte ikke å finne noe tilbud for dette produktet akkurat nå.
Bilde av Bosch GSR 18V-60 FC

Bosch GSR 18V-60 FC Borskrutrekker

18V • 1900 o/min • 1,74 kg

Beklager, vi klarte ikke å finne noe tilbud for dette produktet akkurat nå.
Beklager, vi klarte ikke å finne noe tilbud for dette produktet akkurat nå.
Beklager, vi klarte ikke å finne noe tilbud for dette produktet akkurat nå.