Bilde av Makita DDF484Z
Bilde av Makita DDF484RTJ
Se alle tilbud

Makita DDF484Z er en all-round 18V drillskrutrekker, og storebroren til den rimeligere modellen DDF482. Denne drillen faller inn i mellomklassen til Makita, men egenskaper og funksjonalitet tilsvarer det man ofte kan se i høyere prisklasser.

Kort oppsummert er Makita DDF484Z en svært solid all-round drill til en fornuftig pris, med ergonomisk utforming, og massevis av kraft.

 

Utforming

Ved første øyekast legger man merke til girhuset i matt metall, som gir en umiddelbar premiumfølselse. Håndtaket har et gummiert grep, og er ergonomisk utformet for å ligge godt i hånden selv under lange arbeidsøkter. På forsiden av drillen ser man LED-lyset som gir et godt overblikk over arbeidsemnet når man jobber i mørke omgivelser.

Nederst på drillen ved batterifestet finner man Brushless- og LXT-stempelet til Makita.

 

Funksjonalitet

Som nevnt over har DDF484Z Makitas Brushless-stempel. Dette er kanskje den største oppgraderingen fra lillebroren DDF482Z, nemlig at at DDF484Z benytter seg av en børsteløs motor istedenfor den tradisjonelle likestrømsmotoren med børster. Den reduserte friksjonen og varmeutviklingen bidrar dermed til en langt bedre levetid for drillen i tillegg til den forbedrede energiutnyttelsen som gir en lengre brukstid per lading.

DDF484Z har to gir, som bestemmes av en bryter på toppen av drillen. Første gir har et turtall på opptil 500 o/min og et moment på 36 nm, og andre gir et turtall på hele 2000 o/min, og et moment på 54 nm. Dette gjør at drillen uten problemer klarer å borre hull på +/- 4 cm i tre, og +/- 1,5 cm i stål.

I tillegg til de to girene pryder DDF484Z seg med 21 nivåer for momentbegrensning, som enkelt lar deg stille inn når drillen selv skal stoppe å skru. Ved innfesting av et stort antall skruer gir dette en svært god effektivitet i arbeidet da du slipper å etterjustere dybden på innskruingen hvis du skrur for langt.

DDF484Z tilbyr også et ekstra valg som deaktiverer momentbegrensningen helt. Vi anbefaler på en generell basis ikke å benytte seg av denne på driller uten slagfunksjon, da det i visse tilfeller kan føre til overbelastning av motoren (vi ser på dere, karmskruer!).

 

Teknologi

Som mange andre Makita-verktøy kommer DDF484Z med Makitas patenterte XPT®-teknologi. Dette gjør drillen svært motstandsdyktig mot vann og støv ved å ha ventilasjon i veggene som leder støv og fukt ut igjen fra drillen hvis det først trenger inn. Skulle fukten først klare å trenge seg lenger inn har drillen gummipakninger som hindrer mye av fukten fra å nå elektronikken.

 

Potensiale

Det er ikke stort vi har å utsette på DDF484Z, og det vi fant går igjen på størsteparten av de andre drillene på markedet. Retningsbryteren sitter slik til at man i kinkige vinkler fort kan komme borti den ved uhell, men det igjen gjør at man lett kan bytte tilbake.

Å skifte gir krever at du må skifte grep for å nå bryteren på toppen, og ender som regel opp med å bli en tohånds-operasjon. Girskift er dog ikke noe man gjør ofte, så for folk flest er ikke dette et stort problem.

 

Oppsummering

Med sitt slanke ergonomiske grep og kraftige motor er Makita DDF484Z en svært solid all-round drill til en fornuftig pris, som passer like godt til lange økter som til korte.

Bilde av Makita DDF484Z Testscore for Makita DDF484Z Borskrutrekker