Bilde av Makita DHS680Z
Bilde av Makita DHS680RTJ
Se alle tilbud

Makita DHS680Z er en 18V sirkelsag med 165 mm sagklinge og 57 mm skjæredybde. Den møter alle forventninger vi har til en sag i denne klassen fra Makita, og det uten å koste skjorta!

Kort oppsummert er Makita DHS680Z en knakende god sirkelsag med et robust bord og deksel av magnesium, to LED-lys mot arbeidsstykket og en vekt på bare 3 kg.

Utforming

Man kan ikke unngå å legge merke til den klassiske svart/blå fargekombinasjonen på Makita-verktøy. Noe vi liker særlig godt med DHS680Z er at Makita har brukt blåfargen også på gjæringsjusteringen og for grepet til den manuelle bladvernsjusteringen, som er med på å tydeliggjøre funksjonene for brukeren.

Med fokus på ergonomi ser man også det gummierte slanke håndtaket, som kombinert med den lave vibrasjonsverdien på 2,5m/s2 gjør at man uten problemer kan holde på i timevis uten å slite ut armer og hender.

 

Funksjonalitet

Først og fremst vil vi nevne turtallet, som klokker inn på hele 5000 o/min. Dette utklasser de fleste andre sirkelsagene i denne prisklassen, og vil gi en svært effektiv arbeidsøkt.

Dette kombinert med en børsteløs motor, og en respektabel skjæredybde på 57 mm ved 90°, gjør at du lett vil kappe gjennom dagligdagse arbeidsemner med høyt tempo.

Makita har i tillegg brukt magnesium til konstruksjonen av bord og bladdeksel på DHS680Z, noe som gjør denne sirkelsagen ledende i klassen med en vekt på bare 3 kg.

Hvis arbeid i dårlig lys er din greie pryder DHS680Z seg med ikke bare ett, men to LED lys. Sammen med blåsefunksjon i front vil du ikke ha noen problemer med sage langs oppmerkingen din.

 

Teknologi

DHS680Z leveres med Makitas XPT®-teknologi, som vi er store tilhengere av. Med vegger som leder mesteparten av støv og vann ut fra verktøyet, vil du kunne bruke Makita-verktøyene dine selv under våte og tøffe forhold.

 

Potensiale

Støvutblåsingen sitter til venstre bakerst på bladverndekselet. Dette i seg selv er helt vanlig og fungerer bra, men for å koble på støvsuger må du montere på en adapter for dette. Det er selvfølgelig ikke noe stort problem, men vi hadde likt å sett dette integrert, som på mange andre sirkelsager.

 

Oppsummering

Med et robust bord og deksel av magnesium, to LED-lys mot arbeidsstykket, og en vekt på bare 3 kg er Makita DHS680Z en knakende god sirkelsag. Et gummiert slankt håndtak og lav vibrasjonsverdi lar deg holde på lenge uten å slite ut hendene – og kombinert med et turtall på hele 5000 o/min vil du få svært effektive arbeidsøkter.

Bilde av Makita DHS680Z Testscore for Makita DHS680Z Sirkelsag