Bilde av Bosch GSR 18V-60 FC
Bilde av Bosch GSR 18V-60 FC
Bilde av Bosch GSR 18V-60 FC
Se alle tilbud

Bosch GSR 18V-60 FC er en 18 V premiumdrill med børsteløs motor, elektronisk motorvern og Bosch FlexiClick System.

Kort oppsummert er dette en meget solid drill, med et flust av moderne teknologier. Med et generøst utvalg utskiftbare forsatser er GSR 18V-60 FC svært fleksibel, og det er veldig lite vi har å utsette på den.

Utforming

Som en av de mer kompakte borskrutrekkerne på markedet er GSR 18V-60 FC enkel å ha med å gjøre, og er ikke til noe stort besvær når den henger i verktøybeltet.

Sammen med håndtaket som er formet etter håndflaten og Soft Grip ligger drillen som støpt i hånda, og man får en veldig god kontakt med arbeidsemnet.

 

Funksjonalitet

Som forventet har GSR 18V-60 FC en børsteløs motor, som er med på å bidra til økt levetid og mer kraft. Som bransjenormen i denne prisklassen er det egentlig en selvfølge, men det er verdt å nevne.

Den børsteløse motoren gir oss et tomgangsturtall på opptil 1900 o/min, som er mer enn nok for de fleste oppgaver ved vanlig bruk. Med et dreiemoment på 60 nm er GSR 18V-60 FC noe kraftigere enn andre borskrutrekkere i samme prisklasse.

Med to gir og 21 momentinstillinger, kan du enkelt stille inn drillen til ønsket skrudybde.

 

Teknologi

GSR 18V-60 FC kommer med Bosch Coolpack, som innebærer at huset har en varmeledende funksjon som beskytter battericellene mot overoppheting. Med hensyn til prisene på batterier er dette noe vi setter stor pris på.

Som en del av den nye line-up’en kommer drillen også med Bosch sin Bluetooth Connectivity-modul, som via deres gratis app Bosch Toolbox lar deg personalisere drillen, og se diverse statusinformasjon om den. Vi kan blandt annet nevne funksjoner som muligheten til å lokalisere verktøyene dine, få feilmeldinger, lese av tilstand (temperatur ol.), og fjernstyring.

Men det som uten tvil som gjør oss mest oppmerksomme på GSR 18V-60 FC er Bosch sitt FlexiClick System, som betyr at drillen har utskiftbare forsatser. Utskiftbare forsatser er i utgangspunktet ikke Bosch sin oppfinnelse, men vi tør påstå at de har klart å ta det et steg nærmere perfeksjon. Blandt tidligere forsøk på slike systemer har det vært kjent at både kraft og respons har gått tapt i det ekstra leddet, men det er altså ikke tilfellet med FlexiClick.

Vi vil si at den mest spennende av FlexiClick-adapterne er borhammeradapteren, som gjør drillen til en fullverdig SDS-borhammer med mulighet til å borre hull på opptil 13 mm i mur. Dette gjør GSR 18V-60 FC til en svært versatil drill, som potensielt kan spare deg penger du slipper å bruke på ekstra verktøy.

 

Potensiale

Det er ikke mye vi har å utsette på denne borskrutrekkeren. Det eneste vi kanskje skulle likt å se på et verktøy i denne prisklassen er bedre beskyttelse mot fukt og støv, à la Makitas XPT-teknologi.

 

Oppsummering

Bosch GSR 18V-60 FC er en solid drill som man trygt kan si skiller seg ut.

Med Bluetooth-tilkobling til smarttelefon, kompakt kropp med lav vekt, og utskiftbare forsatser med Bosch sitt FlexiClick System er du både fremtidssikret og garantert en fornøyelig arbeidsøkt.

Bilde av Bosch GSR 18V-60 FC Testscore for Bosch GSR 18V-60 FC Borskrutrekker